DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE
lightbulb

Industrieel ingenieurs
aan het werk

 

Ontdek welke industrieel ingenieur jij wil worden
Technology
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Life Sciences
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Batist Leman

Batist Leman

Zaakvoerder bij AntoBase bvba

Master in de industriële wetenschappen: elektrotechniek, afstudeerrichting automatisering (afgestudeerd in 2010)

http://antobase.com

 

Waarom koos je voor de studies van industrieel ingenieur?

Van kinds af aan wou ik al 'uitvinder' worden. Door te kiezen voor de opleiding industrieel ingenieur heb ik die droom kunnen waarmaken. Het was voor mij de perfecte combinatie van theoretische kennis en het toepassen van die kennis met technische skills. De opleiding liet ook veel vrijheid om zelf initiatief te nemen. Voor het organiseren van Arduino workshops werd materiaal gesponsord, experimenten met low-cost 3D printing werden aangemoedigd, en het zelf uitdenken van een thesis voorstel was geen enkel probleem.

Wat houdt je huidige job precies in?

AntoBase bvba is een bedrijfje dat ik opgericht heb in 2013. Met dat bedrijfje was ik eerst actief als consultant (programmeur), en ondertussen zijn we gaan focussen op de ontwikkeling van Azumuta. Azumuta is een software tool voor in de maakindustrie. Het laat toe om gemakkelijk werkinstructies aan te maken en te beheren, om problemen of voorstellen in de fabrieksomgeving overzichtelijk bij te houden en te traceren, om gemakkelijker te kunnen voldoen aan ISO 9001 audits, en veel meer. (Voor meer info: https://azumuta.com )

Welke job(s) heb je hiervoor gedaan en wat is de link met de gevolgde opleiding?

Voor AntoBase werkte ik bij Robovision, een bedrijf dat robot installaties bouwde. Die job lag in het verlengde van mijn thesis en bevatte de ontwikkeling van robot systemen (Kuka, Fanuc, Denso) met vision technologie (OpenCV, Halcon). Voorbeeld van een project waar ik aan meewerkte: https://www.youtube.com/watch?v=wTj-lUzI9rk