DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE
lightbulb

Industrieel ingenieurs
aan het werk

 

Ontdek welke industrieel ingenieur jij wil worden
Technology
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Life Sciences
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bert Brosens

Bert Brosens

Project Lead bij Intersoft Electronics

Master of Science in de industriële wetenschappen: elektronica-ICT (afgestudeerd in 2013)

http://www.intersoft-electronics.com/

 

Waarom koos je voor de studies van industrieel ingenieur?

Ik was afgestudeerd in elektriciteit-elektronica en was nogal fanatiek bezig met computers en netwerken in mijn vrije tijd. De studies van industrieel ingenieur elektronica–ICT leken mij daar een perfect vervolg op.

Wat houdt je huidige job precies in?

Ik werk als project lead bij Intersoft Electronics, een R&D (research & development) bedrijf in een zeer specifieke sector. Intersoft Electronics is ontstaan uit het ontwikkelen van radar test equipment waarbij er na verloop van tijd de eerste stap is gezet naar het ontwikkeling van onze eigen signaalprocessor voor een project met NATO. Hierdoor kan de levensduur van een verouderde radar verlengd worden en de performance verbeterd. Ik ben voornamelijk de schakel tussen interne engineering en eindklant waarbij ik zorg voor het beheer van de project. Dit gaat van het definiëren en beheren van requirements tot het testen van nieuwe features. Ook het voorzien van documentatie voor het succesvol opleveren van het project.

Welke job(s) heb je hiervoor gedaan en wat is de link met de gevolgde opleiding?

Ik heb mijn eerste jaar na mijn studies als Internationaal Field Service Engineer gewerkt omdat ik graag internationale ervaring wou opdoen. Mijn primaire rol was het installeren, repareren en onderhouden van sorteermachines bij klanten op locatie in heel Europa. De machines hadden zeer hoge resolutiecamera's, lasers, LED, UV of IR-verlichting. Ik was eveneens verantwoordelijk voor de opleiding van de klant, zodat hij de machine kan bedienen en zelf de machine kon onderhouden.