DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE
lightbulb

Industrieel ingenieurs
aan het werk

 

Ontdek welke industrieel ingenieur jij wil worden
Technology
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Life Sciences
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

De Roover Jelle

De Roover Jelle

Project engineer bij Besix

Master of Science in de industriële wetenschappen: bouwkunde (afgestudeerd in 2013)

http://www.besix.com

 

Waarom koos je voor de studies van industrieel ingenieur?

Ik heb destijds voor Industrieel Ingenieur gekozen omdat de mix tussen praktijk en theorie me aansprak. Nog steeds ben ik erg geïnteresseerd in de technische kant van het bouwproces en de opleiding vult dit verder aan met de theoretische achtergrond. Het is ook mooi meegenomen dat ingenieurs nog steeds gewild zijn op de jobmarkt.

Wat houdt je huidige job precies in?

Momenteel ben ik projectingenieur bij een internationale aannemer. Dit houdt in dat ik op de werven zelf de werken mee opvolg. Dit loopt van de opstart van de werf en inkoopmanagement tot het opvolgen van de werken en de uiteindelijke oplevering; zowel technisch als de financiële kant. Het komt erop neer dat wij de brug vormen tussen het projectmanagement en het team van de uitvoering.

Welke job(s) heb je hiervoor gedaan en wat is de link met de gevolgde opleiding?

Ik zit nog bij mijn eerste werkgever. De opleiding zorgt eerst en vooral voor een brede basiskennis. Verschillende vakken hebben mij een basis gegeven die ik bijvoorbeeld heb kunnen gebruiken bij het bouwen van een transportbandensysteem in Qatar, een waterzuiveringsinstallatie in Nederland en momenteel ben ik werkzaam op een groot appartementencomplex in Gent. Verder gaat het vooral in het ontwikkelen van de mogelijkheid op complexe materie te begrijpen en toe te passen. Vooral dit wordt bij deze opleiding gestimuleerd.