DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE
lightbulb

Industrieel ingenieurs
aan het werk

 

Ontdek welke industrieel ingenieur jij wil worden
Technology
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Life Sciences
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Filip Tersago

Filip Tersago

Partnership Development bij Proximus

Industrial Sciences: Electronic Engineering option design technology (afgestudeerd in 1995)

www.proximus.com

 

Waarom koos je voor de studies van industrieel ingenieur?

Een goede mix van praktisch inzicht en de juiste theoretische background. Je leert niet alleen 'hoe alles werkt', maar ook een manier om zelf te analyseren vanuit een technische invalshoek.

Wat houdt je huidige job precies in?

Proximus startte in 2016 het investeringsproject 'glasvezel tot in de woning' voor een budget van 3 miljard euro voor de komende 10 jaar. Een technische innovatie die door de Belgische overheid als één van de steunpilaren van het investeringspact wordt erkend. Mijn taak omvat het informeren via marketing en partnerships van de bewoners die kunnen beschikken over dit 'netwerk van de toekomst' in hun nieuwe woning.

Welke job(s) heb je hiervoor gedaan en wat is de link met de gevolgde opleiding?

Met een ervaring van inmiddels 24 jaar en een MBA bovenop het diploma van industriëel ingenieur heb ik intussen meerdere functies kunnen uitoefenen binnen de ICT en telecomsector. De rode draad hierin was voor mij het contact met klanten en externe stakeholders om hen te informeren of te overtuigen van de meerwaarde van technologische innovatie op een bevattelijke en onderbouwde manier. Een technisch diploma helpt daarbij als een stevige basis om zelf de nodige analyses en voorbereidingen te kunnen doen en zo met kennis van zaken toelichting te kunnen geven op individuele basis of voor een groter publiek. Een MBA heeft me aansluitend toegelaten om dit ook naar directieniveau te doen, waar vaak een groter 'business-' beeld dient te worden geïnterpreteerd en de technologie maar één van de onderdelen in het groter geheel vormt.