DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE
lightbulb

Industrieel ingenieurs
aan het werk

 

Ontdek welke industrieel ingenieur jij wil worden
Technology
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Life Sciences
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Franckaert Filip

Franckaert Filip

Zaakvoerder bij REI Projects en IPC Services

Master in de industriële wetenschappen: bouwkunde (afgestudeerd in 2007)

http://www.rei-projects.be

 

Waarom koos je voor de studies van industrieel ingenieur?

Techniek en bouw hebben me van jongs altijd geboeid. De keuze voor burgerlijk ingenieur was snel gemaakt. Na 1 jaar kwam ik echter al snel tot het besef dat ik meer met praktijk wou bezig dan met pure theorie. Na wat opzoekwerk kwam ik bij de Hogeschool Gent terecht. Na 4 boeiende jaren ben ik uiteindelijk in 2007 afgestudeerd.

Wat houdt je huidige job precies in?

Ik ben zaakvoerder van REI Projects. We zijn een aannemersbedrijf gespecialiseerd in passieve brandbeveiliging. Dit gaat bv. over structuren beschermen tegen brand, compartimenteringen, brandwerende dichtingen, brandvertragende behandelingen enz. We werken zowel voor de grote aannemers als kleine private eigenaren, openbare besturen of industriële klanten. Onze projecten kunnen gaan van 1/2 dag tot meer dan een jaar. De afwisseling tussen al die projecten zorgt voor een boeiende job. Bij ons betekent projectleiding de hele waaier. Dit gaat van de calculatie en opmaak van offerte over uitvoering tot nazorg en administratieve afhandeling van het project. Naast mijn taken als projectleider (samen met 2 collega’s) neem ik ook de dagelijkse taken als zaakvoerder op mij.

Welke job(s) heb je hiervoor gedaan en wat is de link met de gevolgde opleiding?

Ik heb slechts 1 job gehad voor mijn huidige. Bij Technum Gent heb ik 3 jaar gewerkt als projectleider staal- en beton. Zowel het berekenen en het maken van plannen als de controle op de werf behoorden tot mijn taken. De theoretische en praktische kennis uit de opleiding kon ik meteen gebruiken in mijn eerste job en verder verfijnen.