DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE
lightbulb

Industrieel ingenieurs
aan het werk

 

Ontdek welke industrieel ingenieur jij wil worden
Technology
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Life Sciences
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Frank Vanbever

Frank Vanbever

Junior Embedded Software Engineer bij Essensium N.V.

Master of Science in de industriële wetenschappen: elektronica-ICT, afstudeerrichting informatie- en communicatietechnieken (afgestudeerd in 2014)

www.mind.be

 

Waarom koos je voor de studies van industrieel ingenieur?

Ik was altijd al geïnteresseerd door technologie, voornamelijk computers en elektronica. Printplaten voor mij waren een soort van geheime wereld die ik wou ontdekken. Dus leek het mij niet meer dan logisch om na de middelbare school te beginnen aan de opleiding Ingenieurswetenschappen aan de VUB. Uiteindelijk bleek dit toch niets voor mij te zijn en op het einde van het academiejaar moesten er beslissingen genomen worden: doe ik verder of ga ik iets anders studeren? Uiteindelijk heb ik er voor gekozen om industriële wetenschappen te gaan studeren, toen nog aan de Erasmushogeschool Brussel. Ik was bang dat de studies een soort van 'burgerlijk ingenieur'-light gingen zijn, maar dat was niet het geval. De focus lag meer op praktische toepassing van de theorie, wat mij beter ligt. De studies industrieel ingenieur waren niet mijn eerste keuze, maar ze waren wel de juiste keuze.

Wat houdt je huidige job precies in?

Ik werk als consultant, dus ik wordt gedetacheerd bij bedrijven en help hen met het vinden van oplossingen voor hun technologische problemen. De projecten gaan van enkele dagen tot maanden en zijn heel divers, gaande van HMI voor landbouwvoertuigen tot netwerkapparatuur.

Welke job(s) heb je hiervoor gedaan en wat is de link met de gevolgde opleiding?

Mijn huidige job is mijn eerste job sinds ik afgestudeerd ben, dus ik kan hier moeilijk veel over schrijven. De aard van het werk als consultant is natuurlijk erg afwisselend; je verandert m.a.w. van job bij elke nieuwe opdracht.