DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE
lightbulb

Industrieel ingenieurs
aan het werk

 

Ontdek welke industrieel ingenieur jij wil worden
Technology
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Life Sciences
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hilke Koppen

Hilke Koppen

Project Ingenieur bij Engineered Pressure Systems International nv

Industrieel ingenieur in elektromechanica, optie elektromechanica (afgestudeerd in 2003)

 

Waarom koos je voor de studies van industrieel ingenieur?

Reeds tijdens de humaniora vond ik wiskunde en wetenschappelijke vakken de moeite waard om me tot het uiterste in te zetten. Na mijn humaniora schreef ik me in voor de ingangsexamens voor de militaire school en zo ben ik gestart als militair student industrieel elektromechanica aan de Erasmushogeschool Brussel.

Wat houdt je huidige job precies in?

Ik ben reeds een drietal jaren werkzaam als project ingenieur. Wij ontwerpen, bouwen en testen isostatische persen. Ieder project is uniek en echt alle aspecten van ons vakgebied als ingenieur komen aan bod. Als project ingenieur ben je verantwoordelijk vanaf het moment van verkoop tot wanneer de installatie bij de klant is geassembleerd. Samen met een aantal designers, monteurs en programmeurs wordt de gehele installatie uitgetekend, opgebouwd, getest en uiteindelijk afgeleverd bij de klant.

Welke job(s) heb je hiervoor gedaan en wat is de link met de gevolgde opleiding?

Nadat ik ben afgestudeerd als industrieel ingenieur elektromechanica ben ik een aantal jaren als officier propulsie en energie werkzaam geweest aan boord van de Belgische fregatten. Na mijn periode aan boord was ik verantwoordelijk voor de instandhouding van alle mechanische en elektrische installaties aan boord van de Belgische mijnenjagers. De drang naar innovatie en terug meer feeling met de techniek heeft me echter een paar jaar geleden de overstap laten maken naar de privesector.