DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE
lightbulb

Industrieel ingenieurs
aan het werk

 

Ontdek welke industrieel ingenieur jij wil worden
Technology
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Life Sciences
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jan Hellemans

Jan Hellemans

Interaction Designer bij frog Design

Master of Science in de industriële wetenschappen: industrieel ontwerpen (afgestudeerd in 2012)

www.frogdesign.com

 

Waarom koos je voor de studies van industrieel ingenieur?

Reeds op vrij jonge leeftijd wist ik dat iets in de creatieve sector mij wel aansprak. Industrieel ontwerpen leek een goede keuze te zijn dankzij de technische (ingenieurs) achtergrond die je meekrijgt met de studies. Dit zorgt ervoor dat je tijdens het ontwerpen rekening kan houden met technische haalbaarheid, een enorm belangrijke factor want wat is innovatie wanneer je het product niet op de markt kan brengen?

Wat houdt je huidige job precies in?

frog is een global design en strategy consultancy dat producten en innovaties doorvoert om de human experience te bevorderen. We begeleiden bedrijven doorheen transformaties gestimuleerd door nieuwe technologieën en constant veranderende verwachtingen van gebruikers. Als interaction designer bij frog ben ik verantwoordelijk voor de user experience tussen gebruiker en product. Dit geldt voor zowel fysieke producten als digitale services en strategy. Bijgevoegde foto's credits Jasper Sanidad

Welke job(s) heb je hiervoor gedaan en wat is de link met de gevolgde opleiding?

Na mijn opleidingen in België ben ik meteen naar Londen verhuisd en heb ik de kans gekregen om mee in een startup te stappen. Toen we begonnen waren we met 4 founders en dit hebben we over een tijdsspan van 2,5 jaar kunnen uitbreiden naar een totaal van 65 werknemers. Ons doel was om met een gepatenteerde technologie een nieuwe manier van digitale communicatie op de markt te brengen, dit in de vorm van een sociale applicatie. Na de lancering in de UK, waarbij de app verschillende keren gefeatured is geweest in de app store en we in de top 5 van beste social communication apps zijn beland, ben ik overgestapt naar frog. Het mooie aan de opleiding industrieel ontwerpen is dat je wordt opgeleid om innovatief te denken en dit toe te passen binnen verschillende industrieën. Het feit dat je zowel zeer ruim kan gaan of jezelf specialiseren binnen een bepaalde sector, maakt de opleiding een mooie mix van verschillende persoonlijkheden.

 

Interesse in deze studierichting?

Deze opleiding kan je volgen aan:

Sommige benamingen van de opleidingen zijn in de loop
der jaren veranderd van naam. We geven hier telkens de huidige benaming weer.