DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE
lightbulb

Industrieel ingenieurs
aan het werk

 

Ontdek welke industrieel ingenieur jij wil worden
Technology
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Life Sciences
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jietse Melotte

Jietse Melotte

Interior Body Design Engineer bij Toyota Motor Europe

Master of Science in de industriële wetenschappen: elektromechanica - afstudeerrichting elektromechanica (afgestudeerd in 2012)

https://www.toyota-europe.com/

 

Waarom koos je voor de studies van industrieel ingenieur?

Al van jongs af aan ben ik gepassioneerd door techniek: voornamelijk in de autosport, luchtvaart, enz. Ik wil graag in detail begrijpen hoe alles werkt. De studies om ingenieur te worden zijn daar dan ook een logisch gevolg van. Een andere belangrijke factor is de inherente werkzekerheid. Er was altijd en zal wellicht ook altijd een behoefte zijn aan diverse types ingenieurs. Last but not least zie ik ingenieur zijn ook als een beroep dat een zekere vrijheid en creativiteit toelaat. Hieraan heb ik een sterke behoefte.

Wat houdt je huidige job precies in?

Dat is onmogelijk in enkele zinnen correct te beschrijven, maar om het even samen te vatten: - Development projects (facelifts). Vereenvoudigd uitgelegd betekent dit de 2D surface data (dashboard) van de stylisten voor een nieuw model te vertalen naar structurele 3D-onderdelen die geproduceerd en geassembleerd kunnen worden en voldoen aan de strenge kwaliteitsvereisten (evaluaties) van Toyota. - Warranty reduction: kwaliteitsproblemen analyseren en oplossen. - Cost reduction: analyseren hoe kosten gereduceerd kunnen worden zonder ten koste te gaan van de kwaliteit.

Welke job(s) heb je hiervoor gedaan en wat is de link met de gevolgde opleiding?

Dit is mijn eerste job. Wel zal ik vanaf januari 2017 roteren naar een andere afdeling, namelijk Powertrain Engineering. Daar zal ik verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van motoren.