DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE
lightbulb

Industrieel ingenieurs
aan het werk

 

Ontdek welke industrieel ingenieur jij wil worden
Technology
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Life Sciences
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jochem Vermeir

Jochem Vermeir

Wind Expert bij Tractebel Engie

Master in de industriële wetenschappen: elektromechanica, afstudeerrichting elektromechanica (afgestudeerd in 2009)

http://www.tractebel-engie.com/

 

Waarom koos je voor de studies van industrieel ingenieur?

Voor ik de opleiding industrieel ingenieur aanvatte, had ik al een diploma van een professionele bachelor in Electromechanica behaald. De opleiding als industrieel ingenieur was dan ook een logisch gevolg op mijn vooropleiding waardoor ik naast de praktische toepassingen ook de verschillende theorieën en methodes erachter leerde kennen.

Wat houdt je huidige job precies in?

Bij Tractebel Engie, een ingenieursbureau dat deel uit maakt van de Engie groep, werk ik in het departement Renewable & Thermal power. In mijn huidige functie als Wind Expert, werk ik uitsluitend in windenergie en voornamelijk in de ontwikkelingsfase van zowel on-shore als off-shore windturbineparken. Als Wind Expert ben ik verantwoordelijk voor zowel de methodes als de uitvoering van de windstudies, opbrengstberekeningen en windturbine layout optimalisaties. Naast dit technisch werk ben ik ook Project Manager van verschillende on-shore en off-shore projecten.

Welke job(s) heb je hiervoor gedaan en wat is de link met de gevolgde opleiding?

Na het beëindigen van mijn studies ben ik gestart met een doctoraat in industriële ingenieurswetenschappen. Dit doctoraat omvatte naast het wetenschappelijk werk ook een omvangrijke toegepaste component. Naast het schrijven van artikels heb ik in dit doctoraat ook meetapparatuur geïnstalleerd, meetgegevens geanalyseerd en testen uitgevoerd op verschillende kleinschalige windturbines. Dit zowel in het kader van het doctoraat alsook in samenwerking met verschillende industriële partners. Dit doctoraat heb ik dan ook succsesvol verdedigd en mijn vooropleiding als industrieel ingenieur is daarin zeker een doorslaggevende factor geweest.