DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE
lightbulb

Industrieel ingenieurs
aan het werk

 

Ontdek welke industrieel ingenieur jij wil worden
Technology
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Life Sciences
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Joris Brams

Joris Brams

Managing Director bij C&C Group plc

Industrial Sciences: Electromechanical Engineering (afgestudeerd in 1995)

www.candcgroupplc.com

 

Waarom koos je voor de studies van industrieel ingenieur?

(afgestudeerd in 1991) De opleiding Industrieel Ingenieur leek me de meest polyvalente. Ik was geïnteresseerd in Techniek in het algemeen en vond de opleiding echt aansluiten bij mijn persoonlijke interesses. Er was ruimte voor teamwork, communicatie en een top sfeer in Groep T, het centrum van de Wereld. Hier heb ik echt de smaak voor ondernemen en voor internationaal werken te pakken gekregen, zeker als je ook wat actief was in het studentenleven bleken dat uiteindelijk nog de beste levenslessen te zijn.

Wat houdt je huidige job precies in?

Ik werk momenteel als bestuurder in verschillende vennootschappen, ben zelfstandig ondernemer en combineer dit met een CEO job in een Iers beursgenoteerd bedrijf. Ik werk aan de groeistrategie van de onderneming en wil vooral op lange termijn waarde creëren voor de aandeelhouders door rond mij een fantastisch team te verzamelen en top klanten. De focus op techniek en interesse in de maakeconomie op zich heeft mij steeds toegelaten om heel diep in detail te gaan en tegelijk de big picture niet uit het oog te verliezen. Ingenieurs kunnen namelijk met iedereen over alles en nog wat praten en vooral ook goed luisteren.

Welke job(s) heb je hiervoor gedaan en wat is de link met de gevolgde opleiding?

Eerste 10j vaan mijn loopbaan heb ik vooral "technisch" gewerkt. Ik was Plant Manager van een brouwerij en nadien heb ik kunnen doorgroeien naar Operations Directeur Internationaal in dezelfde groep. De link met de opleiding was evident. Vele investeringen projecten waar toch enige technische kennis echt nodig en nuttig bleek. Dit in combinatie met een focus op "mensen" en teams maakt dat het resultaat echt iets is waar bedrijven mee vooruit zijn. Mensen die weten over wat ze praten en die ook weten hoe ze met mensen moeten omgaan lijkt me een goede mix. De combinatie van technische competentie en sociale vaardigheden blijven uniek in deze opleiding en geven u de mogelijkheid om fantastische carrières uit te bouwen. Ik kan het iedereen aanbevelen.