DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE
lightbulb

Industrieel ingenieurs
aan het werk

 

Ontdek welke industrieel ingenieur jij wil worden
Technology
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Life Sciences
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Julie Tavernier

Julie Tavernier

Teamlead Technical Support Team bij Televic Audiovisual

Master of Science in de industriële wetenschappen: elektronica, afstudeerrichting elektronica (afgestudeerd in 2011)

http://www.televic-audiovisual.com/

 

Waarom koos je voor de studies van industrieel ingenieur?

In het middelbaar had ik al snel de keuze gemaakt voor technisch onderwijs. Algemene vakken boeiden me niet, maar in de opleiding Industriële Wetenschappen kon ik met mijn wiskundig inzicht en door logisch nadenken technische vraagstukken analyseren en oplossen. Hierin verdergaan na mijn middelbare opleiding was de logische volgende stap. Bovendien krijg je als industrieel ingenieur mooie doorgroeikansen in bedrijven en kan je alle richtingen uit in verschillende sectoren.

Wat houdt je huidige job precies in?

Televic Audiovisual is een AV Integrator. Wij integreren audio- en videosystemen in vergaderzalen, conferentiezalen, aula's, enzovoort. We zijn gespecialiseerd in conferentiesystemen in combinatie met een automatisch camerasysteem. Elk project is uniek en op maat van de klant. Vanuit het Technical Support Team bieden wij ondersteuning aan de Sales en Project Managers. Zo kunnen we mee nieuwe installaties ontwerpen in offertefase en later ook alles technisch uitwerken met het oog op de uitvoering. Eenmaal het systeem geïnstalleerd is, komen wij ter plaatse om alle functionaliteiten te testen en dan maken we een As-Built dossier op. We zijn dus betrokken bij de installaties van A tot Z. Als Teamlead ben ik ook verantwoordelijk voor de planning en het opvolgen van de projecten waar ons team aan mee werkt. In de foto's hierna zie je één van de projecten waar ik de laatste twee jaar intensief aan heb meegewerkt: het nieuwe gebouw van de Europese Ministerraad in Brussel.

Welke job(s) heb je hiervoor gedaan en wat is de link met de gevolgde opleiding?

In mijn masterjaar kreeg ik de kans om mijn thesis te maken voor Televic. Als Izegemnaar was Televic voor mij een gekend bedrijf. In het 5e middelbaar ben ik daar op bedrijfsbezoek geweest en in het 6e middelbaar werd ik begeleid door een werknemer van Televic Rail met mijn geïntegreerde proef. Toen was het al duidelijk dat Televic betrokken was in verschillende boeiende markten en dus was ik heel enthousiast dat ik daar ook mijn thesis kon doen. Voor mij bleek dat inderdaad een opstap naar een carrière in Televic. Voor mijn thesis maakt ik het Voice Activation System voor het nieuwe conferentiesysteem D-Cerno in de R&D afdeling van Televic Conference. Na mijn studies werkte ik aan de master-slave koppelingen en packet loss concealment algoritmes voor het draadloze conferentiesysteem Confidea Wireless. Na 2 jaar in een R&D omgeving was het duidelijk dat ik nood had aan meer variatie in mijn job. Ik miste het werken in teamverband en wilde naast het technische liever wat breder gaan. Binnen Televic kon ik toen overstappen naar Televic Audiovisual. zij hebben geen eigen productie maar voeren enkel projecten uit. In mijn huidige job is teamwerk heel belangrijk en sta ik ook in contact met leveranciers en klanten.