DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE
lightbulb

Industrieel ingenieurs
aan het werk

 

Ontdek welke industrieel ingenieur jij wil worden
Technology
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Life Sciences
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Marieke Dhooge

Marieke Dhooge

Product development & support Manager Bakery bij Vandemoortele

Master in de biowetenschappen: landbouw en biotechnologie, optie landbouw- en voedingsindustrieën (afgestudeerd in 2007)

http://www.vandemoortele.com/

 

Waarom koos je voor de studies van industrieel ingenieur?

Ik wilde voor industrieel ingenieur studeren omdat ik wist dat ik met dit diploma verschillende richtingen uit kon. Mijn favoriete vakken in het middelbaar waren wiskunde en wetenschappen. En daar sloot deze opleiding mooi bij aan. Omdat de voedingssector me boeide, heb ik tijdens mijn studies de kans gegrepen om verschillende vakantiejobs te doen in die sector. De keuze voor mijn masteropleiding was dan ook snel gemaakt.

Wat houdt je huidige job precies in?

Ik ben productontwikkelaar bij Vandemoortele R&D. Dat houdt in dat ik innovatieve producten ontwikkel voor bakkerijen, en recepten op maat verbeter. Concreet start ik hierover projecten op, begeleid ik de betrokkenen hierbij en visualiseer ik de projecten in kwestie. Om nieuwe producten te implementeren, is het nodig dat we regelmatig terugkoppelen naar de productie in praktijk. Ik sta dus erg dicht bij het effectieve productieproces.

Welke job(s) heb je hiervoor gedaan en wat is de link met de gevolgde opleiding?

Voordat ik bij Vandemoortele begon, had ik 2 andere functies. De eerste was aan de Universiteit Gent, als wetenschappelijk medewerker bij twee projecten van Flanders Food over vet- en zoutreductie in sauzen. Daar stond ik in voor productontwikkeling in samenspraak met verschillende voedingsbedrijven. Toen die projecten afgesloten waren, ben ik aan de slag gegaan als verantwoordelijke Research & Development bij Nutrex. Dat is een KMO die bloemverbeteraars ontwikkelde op maat van de klant, en ze exporteerde naar Azië, Afrika en Noord-Amerika. Ik ontwikkelde de bloemverbeteraars en zorgde voor technische ondersteuning bij de klant. Dat hield ook veel reizen in naar onze klanten in het buitenland.

 

Interesse in deze studierichting?

Deze opleiding kan je volgen aan:

Sommige benamingen van de opleidingen zijn in de loop
der jaren veranderd van naam. We geven hier telkens de huidige benaming weer.