DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE
lightbulb

Industrieel ingenieurs
aan het werk

 

Ontdek welke industrieel ingenieur jij wil worden
Technology
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Life Sciences
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Michael Dieudonne

Michael Dieudonne

Country General Manager and R&D manager bij Keysight Technologies

Industrieel ingenieur elektronica - optie ontwerptechnieken (afgestudeerd in 2001)

www.keysight.com

 

Waarom koos je voor de studies van industrieel ingenieur?

Elektronica heeft me altijd geïnteresseerd sinds ik klein was. Hoe een toestel werkt was altijd boeiend voor mij. En ja, ik deed alles open en probeerde het dan terug in elkaar te bouwen. Voor de cruciale keuze als je van het middelbaar komt, moest ik kiezen tussen (wat toen was) een burgerlijk ingenieur, een industrieel ingenieur of een graduaat. Graduaat leek me tekort te schieten op niveau van inzage en dieptekennis van het “waarom het werkt”. Burgerlijk ingenieur leek interessant maar ook tegelijkertijd veel te theoretisch. Industrieel ingenieur leek me daardoor de juiste middenweg, praktisch maar ook met inzicht. Ik heb geen spijt van deze keuze.

Wat houdt je huidige job precies in?

Momenteel heb ik 2 functies in het bedrijf. Ik ben verantwoordelijk voor een onderzoeksteam met verschillende ingenieurs en doctoraten. We zoeken naar nieuwe concepten rond meet en test. Het team maakt deel uit van het centrale research labs en is ongeveer 25 mensen sterk. Een deel van de team bestaat ook nog uit PhD studenten en Masterthesisstudenten. Mijn tweede activiteit is om te zorgen dat de werknemers in België, Denemarken en Oostenrijk een goede werkomgeving hebben. Daarnaast zijn er uiteraard ook nog de legale aspecten die hiermee gepaard gaan.

Welke job(s) heb je hiervoor gedaan en wat is de link met de gevolgde opleiding?

Ik ben gestart met een job in de verkoop en marketing voor een start-up. In 2001 werd de start-up overgenomen door de multinational waar ik nu nog steeds werk. Ik heb enkele jaren business development gedaan tot ik mijn team gestart heb. Die breid ik momenteel nog uit. Naast de opleiding tot industrieel ingenieur heb ik ook nog een master in business administration (MBA) gevolgd, deze heeft het perspectief rond management en bedrijfsbeheer uitgebreid. De kennis uit mijn opleiding tot industrieel ingenieur pas ik nog geregeld toe wanneer we technische discussies hebben over wat we aan het onderzoeken zijn.