DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE
lightbulb

Industrieel ingenieurs
aan het werk

 

Ontdek welke industrieel ingenieur jij wil worden
Technology
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Life Sciences
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Robin Schrijvers

Robin Schrijvers

AI Engineer bij PixelVision

Master in de industriële wetenschappen: elektronica-ICT (afgestudeerd in 2016)

www.pixelvision.be

 

Waarom koos je voor de studies van industrieel ingenieur?

Op het moment van het kiezen van een opleiding hoger onderwijs, had ik eerder een vaag idee van waar ik later mee wou bezig mee zijn. Ik had wel al een droom, om mee te werken aan iets waar de maatschappij meteen iets aan zou hebben. In een ingenieursopleiding zag ik de meeste kansen om mijn wens te kunnen voltooien. Mijn passie lag bij elektronica-ICT.

Wat houdt je huidige job precies in?

Op dit moment voer ik onderzoek uit naar neurale netwerken die wij als bedrijf kunnen gebruiken en optimaliseren voor onze producten of projecten. Als AI Engineer ben ik enerzijds verantwoordelijk om de juiste setup te maken om een computer objecten te leren herkennen, en anderzijds is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in de wereld van Artificial Intelligence. Een ideale combinatie tussen uitvoering, en onderzoek.

Welke job(s) heb je hiervoor gedaan en wat is de link met de gevolgde opleiding?

In een ingenieursopleiding met specialisatie elektronica-ICT leer je enerzijds de basisprincipes van programmeren. Voor mij was dit het meest interessante aan de opleiding, omdat de mogelijkheden die je hebt door te kunnen programmeren, onbeperkt zijn. Daardoor ben ik op zoek gegaan naar een job als software-ontwikkelaar. Zo ben ik bij PixelVision terechtgekomen (voormalig Breko). Naarmate we meer in contact kwamen met de algoritmes, heb ik de interesse ontwikkeld om meer en meer te willen weten over deze algoritmes, dan ze alleen maar te kunnen gebruiken voor bepaalde doeleinden. Hierdoor is mijn rol in het bedrijf gegroeid naar een positie die meer met onderzoek te maken heeft, dan met ontwikkeling van software.