DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE
lightbulb

Industrieel ingenieurs
aan het werk

 

Ontdek welke industrieel ingenieur jij wil worden
Technology
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Life Sciences
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Stacey Van Colen

Stacey Van Colen

Technical Account Manager bij Skyline Communications

Master of Science in de industriële wetenschappen: elektronica, afstudeerrichting elektronica (afgestudeerd in 2013)

www.skyline.be

 

Waarom koos je voor de studies van industrieel ingenieur?

Al van toen ik jong was merkte ik dat mijn interesses bij wetenschap en technologie lagen. In het middelbaar volgde ik daarom Industriële wetenschappen in het VTI van Waregem. Deze opleiding heeft me goed voorbereid om de studies als industrieel ingenieur te starten.

Wat houdt je huidige job precies in?

Als technical account manager werk ik aan verschillende projecten voor uiteenlopende klanten. Ik ben verantwoordelijk voor de technische uitwerking van het project. Er zijn verschillende zaken die bij elk project moeten gecreërd worden. Ik zorg er voor dat de nodige taken worden verdeeld zodat alles geïmplementeerd kan worden. De geïmplementeerde items breng ik dan samen tot een geheel.

Welke job(s) heb je hiervoor gedaan en wat is de link met de gevolgde opleiding?

Ik studeerde af als Master in ICT, dus was ik op zoek naar een bedrijf waar ik mijn interesses en vaardigheden verder kon ontplooien. Op een jobbeurs kwam ik bij Skyline Communications terecht. Een groeiend IT-bedrijf met veel doorgroeimogelijkheden. De beslissing was snel gemaakt dat dit mijn eerste werkgever zou worden... In het begin was ik System Developer. Deze job heb ik een dik jaar uitgeoefend. Daarna ben ik doorgegroeid tot Technical Support Engineer. In deze job, die ik een half jaar heb uitgeoefend, kon ik me voorbereiden om dan uiteindelijk Technical Acount Manager te worden.