DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE
lightbulb

Industrieel ingenieurs
aan het werk

 

Ontdek welke industrieel ingenieur jij wil worden
Technology
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Life Sciences
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Stijn De Jonge

Stijn De Jonge

Lector chemische ingenieurstechnieken bij KU Leuven

Industriële wetenschappen: chemie optie chemie (afgestudeerd in 2000)

https://iiw.kuleuven.be/

 

Waarom koos je voor de studies van industrieel ingenieur?

In mijn jeugd was ik een zeer gepassioneerde amateur-sterrenkundige. In astronomie worden verschillende wetenschappen gecombineerd om het heelal te beschrijven. Niet alleen wetenschap werd gebruikt, maar ook heel veel technologie, denk maar aan de ontwikkeling van satellieten of meetinstrumenten. Dit samenspel tussen wetenschap en technologie vond ik ook terug in het programma van industrieel ingenieur.

Wat houdt je huidige job precies in?

Momenteel ben ik lector op campus Groep T waarbij ik vooral chemische ingenieurstechnieken doceer. Hierbij tracht ik via activerende lesvormen studenten chemische processen te begrijpen en te ontwerpen. Daarnaast coach ik CORE, een team van studenten die projecten omtrent rationeel energiegebruik uitvoeren.

Welke job(s) heb je hiervoor gedaan en wat is de link met de gevolgde opleiding?

Voordat ik aan de universiteit begon met doceren was ik gedurende tien jaar onderzoeker en projectingenieur bij imec. In de onderzoeksgroep waarin ik actief was, ontwikkelden we organische elektronica. Dit zijn elektronische componenten zoals LEDs of transistoren waarbij de halfgeleider uit organische moleculen bestaat en het substraat een flexibel polymeer is. Ik focuste me vooral op de vertaling van het onderzoek naar een reproduceerbaar en betrouwbaar proces.